tisdag 9 november 2010

Höstlov

Det blev 3 dagars fiske under veckan första dag var måndag då jag och Haj Martin drog ner mot Åmål för att lura några laxar. Planen var att vi skulle köra löjor men det blåste ganska friskt när vi kom ut så vi riggade ut några bombrar och tomicar ist. Ganska omgående kom första hugget på Martins stensson bomber det var en fin lax på ca 6,5kg ut med grejerna igen, de tar kanske 15min till innan lax nr 2 smäller på riggen den nöp en sked 11 meter ner och vägde 4 kg. vi kör på och har några bomhugg och en förliten under dagen och de dröjer innan lax nummer 3 är i båten 4,5 kg som högg en bomber sal11 och efter det bryter vi för dagen.

Tisdag är det Gäddfiske som gäller. vi drar ner mot mörtstugan för att hämta dagens betesfisk och när vi får upp stugan så är den dessvärre tom! som vanligt har man allt planerat så värst bra. jaha vad gör vi nu då? jag äger ju bara 3 makrillar i betesfisk väg. Det löste sig tillslut när Gustav ringde christoffer Nilsson som hade några mörtar vi kunde få. väl ute på vattnet så hinner vi fiska ca en timme innan första hugget kommer, Det är ett väldigt försiktigt hugg flötet dyker inte ens. Fisken svarar med bra tyngd i mothugget och bjuder på en bra fight upp med fisken på mattan fram med våg och vågnät, vågen stannar på 10800 gram efter att ha nollställt vågen med vågnätet. fisken simmar piggt tillbaka efter några snabba foton det blir en gädda till under dagen på ca 5kg.

Fredag.

jag, Dilén och Haj Martin tillbaka till platsen där gäddan högg på tisdag. det har varit betydligt kallare under dagarna som gått så vattnet är sjunkigt några grader och det är inte alls bra fiske det blir bara en liten snipa det passet men man får vara bäjd med veckan som gått!

Inga kommentarer: